Grand depart

Ik heb er drie minuten over nagedacht, maar ik kan geen goede zin verzinnen waarmee ik dit verhaal kan beginnen. Deze dus! Terwijl ik dit nieuwe verhaal schrijf staan we inmiddels aan de voet van de Mont Ventoux. Drie kilometer vanaf het begin van de klim, een perfecte startplaats dus!

Het is vooral de vader van Bjorn, Hans Rooijakkers, te danken dat we nog een plekje op de camping hebben. Vol, vol, vol, bij iedere camping was het raak hier in de buurt. Als Hans vanochtend niet langs de receptie was gelopen hadden wij ook bot gevangen. Nu hebben we in ieder geval een prima plekje voor zowel de camper als de tent, waardoor iedereen genoeg plek heeft om te slapen.

Reis

De reis hier naartoe verliep behoorlijk soepel. Het enige dat het niet deed was de kilometerteller van de camper, maar gelukkig gaf de TomTom weer hoe hard Bjorn het gaspedaal indrukte, waardoor boetes ons bespaard bleven. Ongeveer tweehonderd kilometer na Luxemburg vonden we het wel genoeg voor gisteren, waarop we ons kamp hebben opgeslagen op een camping municipal. Voor achttien euro niet heel onaardig.

Terwijl we even boodschappen gingen doen om het avondeten in elkaar te kunnen klussen kwamen we nog twee dames tegen die meededen aan een liftwedstrijd naar Barcelona. Vriendelijk als Bjorn is, bood hij hen aan als ze de volgende dag nóg niet weg waren ze wel een lift konden krijgen.

Mont Ventoux

Bij vertrek vanochtend bleken de dames weg, waarop we met z’n 3en onze reis vervolgden. Op een tussenstop bij de Lidl na ging het voorspoedig. Vertrek om 09:30 en rond half vier doemde de reus van de Provence voor ons op. De plek op de camping is ideaal, met permanent uitzicht op de berg die we zaterdag gaan bedwingen. Aangezien het hier overdag zo’n 30-35 graden is zullen we dat ontzettend vroeg gaan doen, maar voor het zo ver is eerst even de benen warmdraaien morgen in de omgeving, op zoek naar een wat kleinere col.

A demain!

(Nort)

20130711-222718.jpg

20130711-222729.jpg

20130711-222740.jpg

Een gedachte over “Grand depart

  1. A.Franssen

    Hallo Tourtoeristen, zo te zien aan de foto’s hebben jullie het wel naar jullie zin, het ziet er in ieder geval gezellig uit. Ga zo verder en geniet van de Tour en als de camera langs komt, wel zwaaien naar alle Limburgers. Geniet ervan en veel plezier. Mvg, Arno Franssen

Plaats een reactie